uzun zamandir yapmak istedigim ve canimin cektigi bir tatliydi sonunda yaptim tarifi kolay ve hafif bir tatli
5 buyuk boy ayva
2 elma
her yarim ayvaya iki tepeleme corba kasigi seker
2 su bardagi su
ayva cekirdekleri
4-5 tane karanfil
1 corba kasigi tarcin
yarim su bardagi ceviz
kaymak
kirmizi gida boyasi
Ayvalari soyup ikiye boluyoru cekirdek kisimlarini oyuyoruz. elmalarida ayni sekilde soyup cekirdeklerini cikariyoruz yayvan bir tencereye cukur taraflari asagi gelecek sekilde dizip her birinin ustune ikiser corba kasigi seker dokuyoruz uzerine iki su bardagi su dokup , karanfil ve ayva cekirdeklerini temiz bir beze baglayip tencerenin icine koyuyoruz yarim saat pisiriyoruz. Bir firin kabina cukur kisimlari yukari bakacak sekilde yerlestiriyoruz 20 dakika 200 derecede pisiriyoruz soguyunca uzerine kaymak koyup servis yapiyoruz. ( bu tarcin sevmeyenler icindi). Ya da pisen elmalari eziyoruz bir tavada 2 corba kasigi seker ceviz ve tarcinla pisirip ayvalarin ortasina koyup firina oyle suruyoruz. Afiyet bal seker olsun.
1 yorum:
Ayy bu ayva tatlisini esim de gordu. Ilk sozu sende yapsana oldu:) Valla enfes gozukuyor eminim tadi da oyle olmustur. Ahh soyle guzel bir ayva bulursam buralarda ilk isim yapmak olsun. Tarifi paylastigin icin tesekkurler.
Post a Comment