Friday, January 29, 2010

SU BOREGI

Friday, January 29, 2010


vee karsinizda su boregi bugun resimleri karistirirken buldum :) cektigim ama koymaya zaman bulamadigim bir borek lezzetli biraz ugrastirici ama ozel olan misafirlerim icin ugrasmaya deger

5 yumurta
1 fincan yogurt
tuz
aldigi kadar un
1 cay bardagi sivi yag
yarim stick tereyagi

malzemeleri karistirip ele yapismayan kivamli bir hamur yapiyoruz.kulak memesi yumusakliginda.yarim saat dinlendirip yumruk buyuklugunde bezeler yapiyoruz.ilk yufkayi acip yaglanmis tepsiye seriyoruz.bir yandan buyuk tencereye su koyuyoruz kaynatiyoruz. bir buyuk kaplada soguk buzlu su hazirliyoruz actigimiz yufkayi yavas yavas kaynayan suya koyuyoruz iki dakika kaynatip kevgirle alip soguk suyun icine atiyoruz . elimizle suyunu sIkip tepsiye yerlestiriyoruz.hep katin arasina erimis terayagi ve siviyag karisimini suruyoruz. bezeleri yarilayinca icine peynir maydanoz karisimini serpiyoruz gene yufkalari diziyoruz en son yufkayi en alttaki yufka gibi pisirmeden seriyoruz bicakla istedigimiz boyda kare kare kesip ustune teereyagi gezdirip 400F ta ustu kizarana kadar pisiriyoruz..


Wednesday, January 27, 2010

HAYAT BU

Wednesday, January 27, 2010


Oyle sabah uyanir uyanmaz yataktan firlama
Yarim saat erkene kurulsun saatin.

Kedi gibi gerin, ohh ne guzel yine uyandim diye sevin...
Pencerini ac, yagmur da olsa, firtina da olsa nefes al derin derin.


Yuzune su carpma, adamakilli yika yuzunu serin serin...
Geceden hazir olsun, yarin ne giyecegin.
Ona harcayacagin vakitte bir dilim ekmek kizart,
Cek kizarmis ekmek kokusunu icine,
Bak guzelim kahvaltinin keyfine.
Ayakkabilarin boyali olsun, kokun mis,


Once sana guzel gelsin aynadaki siluetin..
Cik evinden neseyle, karsina ilk cikana gulumse, aydinlik bir gun dile.



Sonra kos git isine, dunden, onceki gunden,
Hatta daha da eskiden yarim ne kadar isin varsa hepsini tamamla,
Ohhh soyle bir hafifle
Bir guzel kahve ismarla kendine,
seni mutlu eden sesi duymak icin "alo "de
Hic isin olmasada ogle uzeri disari cik
Yagmur varsa islan, gunes varsa isin, hatta usu hava soguksa...



Yuru, yururken saga sola bak, oylesine degil, gorerek bak
Cicek gorursen kokla ,kopek gorursen oksa
cocuk gorursen yanagindan makas al.
Sonra, soyle bir dusun, kimler sana yol acti,
sen cok darda iken kimler seni ferahlatti,
hani kapini kimsenin calmadigi gunlerde kimler kapini tiklatti?
Ne kadar uzun zamandir aramadin onlari degil mi?
Hadi hemen ugrayabilirsen ugra, arayabilirsen ara
Hatirlarini sor, oyle laf olsun diye degil, kucaklar gibi sor...
Bu sadece onlarin degil, senin de yuregini isitacak,
yuzunde guller actiracak.




Gunun guzeldi degil mi? Aksamin da guzel olsun...
Yemegin ne olursa olsun, masanda illaki kumas ortu olsun..
Saklama tabaklari, bardaklari misafire
Sizden ala misafir mi var bu dunyada ?
Ailecek kurulun sofraya, oyle acele acele degil,
vazife yapar gibi hic degil,
Soyle keyife keyif katar gibi, lezzete lezzet katar gibi,
eksik biraktiklarini tamamlar gibi tadina var aksaminin...

Gece evinde, dostlarin olsun
Sohbetin yemegin, kahkahan olsun...
Arkadasim,

hayat bu, daha ne olsun?



Ama en once ve illa ki saglik olsun!







Can Yucel



Thursday, January 21, 2010

Bisi

Thursday, January 21, 2010

Hepimizin bildigi olunca kimsenin hayir diyemedigi hamur kizartmasi useniriz bazen yapmaya ama inanin cooook kolay malzeme az cayin yaninda harika bir alternetif kilolarla sorununuz yoksa hadi buyrun...

2 tatli kasigi kuru maya
1 bardak ilik su
3 bardak un
1 kasik tuz
hamuru yoguruyoruz yumusak ele yapisa bir hamur olmasi gerekiyor ustune bir tabak ortup sicak yerde mayalandiriyoruz en cabuk yolu firinin  azcik isitip kapatip icine koymak 10 dk nizi almiyor o zaman:)))
ufak ufak bezeler alip unla yuvarliyoruz bol yagi tavaya alip elimizle incelttigimiz hamurlari icine atiyoruz cok alevli yada cok kisik degil orta hararetli bir aateste kizartiyoruz.afiyet olsunnn

ALACALI TUZLU KURABIYE



Ismini ben koydum bu tarifi Aysecim yaptiginda yemistim gercekten harika oluyor tuzlu tatlari sevenler icin pratik ama nefis kurabiye yumurta sarisi lazim geri kalan yumurta aklariylada beze yapabilirsiniz :)))

2 yumurta sarisi
2 stick margarin

2 yemek kasigi sirke
2 yemek kasigi toz seker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un yaklasik uc bucuk bardak
yumusak bir hamur yapiyoruz
merdaneyle acip kurabiye kalibiyla kesiyoruz yumurta akina batirip susam ve corek otu karisimina batirip tepsiye diziyoruz 350 F ta psisiriyoruz.isterseniz tarifin yarisini yapabilirsiniz cok bereketli agizda dagilan bir kurabiye Afiyet olsun..

Ispanakli Borek




cook kolay leziz bir borek yapimi cok kolay yemesi zevkli buralarda hazir yufka bulamadigimizdan spring roll denilen uzakdogu yufkasiyla yapiyoruz hazir yufka varsa yemesine doyum olmaz .

1 paket ispanak(dondurulmus aldigimizdan oyle yazdim)
1 bas kuru sogan
karabiber
beyaz peynir yada tulum peyniri

sogani ince ince kiyip sivi yayda olduruyoruz ispanagi atip suyunu birakip tekrar cekene kadar kavuruyoruz karabiber koyup ilindiriyoruz icine beyaz pebiri ufalayip karistiriyoruz..
kare yufkanin ortasina caprazlama koyup uzunlamasina sarip kendi etrafinda sarip gul seklini veriyoruz .

1 yumurta
1 bardak sut
1 kasik karbonat
cirptigimiz bu karisimi kasiklar gullerin ortasindan dokuyoruz.tereyagindan cok kucuk parcalar koparip her boregin ustune bir tane yerlestiriyoruz. 375F ta ustu kizarana kadar pisiriyoruz. Afiyet olsun..


Bir portakal masali



Benim cok sevdigim bir recel yapimi kolay kullanilar malzeme az denemenizi tavsiye ediyorum

uc buyuk portakalin kabugu kup kup dograyip su dolu kaba koyuyoruz 6 saatte bir suyunu degistirip bir gun beketiyoruz. iki bardak seker 1 bardak su ve potakallari tencereye alip kopukleri goz goz olana kadar pisiriyoruz yarim limon suyu ekleyip bir tasim kaynatip sicak sicak kavanoza dolduruyoruz. sulu yada kati olmasini ekliyeceginiz suya gore ayarlayabilirsiniz..

karamelli pasta



prenses tatlisi diye hatilar bazilarimiz etimekle yapilir bu tatli ben kekle denedim tavsiye ederim etimekte neymis diyeceksiniz cok hafif leziz hep lokmada uzun bir mmmmmmmmm cektiren tatlidir.


3 Yumurta


3 Kahve fıncanı toz şeker

3 Kahve fıncan un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
 
yarim kasik hindistan cevizi (ince)
 
yumurtayi ve sekeri iyice cirpip un , hindistan cevizi, kabartma tozunu ekliyoruz .cirpip yaglanmis derin borcama dokup 350F ta ustu kizarana kadar pisiriyoruz.
 
2 su bardagi sekeri teflon tavaya alip ocaga koyuyoruz seker eriyip rengi koyulasinca cok yakmayin acik kahverengi olmasi yeterli uc bardak sicak su ilave ediyoruz dikkat edin yanmayin teflon tava olmasi cok onemli !!!!
 
firindan cikardigimiz ilindirdigimiz keke ilik serbeti dokuyoruz.
 
vanilyali puding yapip islattigimiz kekin ustune yayiyoruz ben hazir puding kullanip sutle pisiriyorum bildiginiz vanilyali puding tarifinide yapabilirsiniz. istedigim lezzeti tutturamadigim icin hazir dedim bunu icin ozurlerimi bildiriyorum.yaptigimiz pudingi sicak sicak kekin ustune dokuyoruz ve yayiyoruz .
iyice soguyan sogumasi cok onemli sicak puding ustune dokulen krem santi erir kopuklenir dikkat !!  pudingli kekin ustune hazirladigimiz kerem santiyi yayip ustune hindistan cevizi serpip buzdolabinda bekletiyoruz. bir hafta buzdolabinda kalabilir ayni tazeligini koruyor.
 
afiyet olsun

Karnibahar kizartmasi



uzun bir ara verdikten sonra tekrar merhabalar simdi diyeceksinizki bukadar ara ver gel bize karnibahar kizarmasi anlat ama bazi yemekler vardir aslinda kolaydir ama gormedigimiz icin yapmak aklimiza gelmez bu onlardan biri ozlediyseniz bir deneyin.

1 bas karnibahar
3 yumurta
yarim bardak un
tuz karabiber
sivi yag

karnibaharlari cicek cicek ayirip hasliyoruz. Bir taraftan un karabiber ve tuzu karistirip haslayip sudugumuz karnibahari once una sonradada cirpilmis yumurtaya batirip kizgin yagda kizartiyoruz.
afiyet olsun

Monday, January 11, 2010

Asure

Monday, January 11, 2010




Bir asure yapayimda yiyelim demekle yapilmayan bir tatli acikcasi Muharrem ayinin hurmetine yapayim dedim ama yapmasi gercekten zevkliymis bir dahaki asure gununde gorusmek uzere. Allah kabul etsin insallah..

1 paket yarma bugday
1 paket nohut
1 paket beyaz kuru fasulye
yarim paket misir
hepsi haslanacak
yarim bardak pirinc
1 bardak kuru uzum
1 bardak kuru kayisi
1 bardak kuru incir

hepsini bir gece onceden ayri ayri bir iki tasim kaynatip suyuyla beraber bir gece bekletiyoruz.Eger duduklu tencereniz varsa isiniz daha kolay olur . Asurenin ozelligi butun malzemelerin ayri ayri pisirilmesidir . Sadece yarmayi kaynatirken icine bir portakalin kabugunu rendeleyip onunla pisiriyoruz
derin bir tencerede pisirdigimiz yarmalarin ustune haslanmis nohutu fasulyeyi ve misiri ekleyip ustune kaynar su koyup bir tasim kaynatiyoruz bu sirada icine bir avuc pirinc atiyoruz. bir kasik tuz atiyoruz icine damak tadiniza gore toz sekeri ekleyip karistiriyoruz kuru meyveleri ufak ufak dograyip sicak suda bekletiyoruz cok bekletmenize gerek yok sonra sekerin ardindan icine ekliyoruz bir tasim daha kaynayinca altini kapatiyoruz. ben icine nisasta koymuyorum cunku zamanla koyulasiyor elinizden geldigince cok fazla karistirmayin taneler parcalanmasin . ustune nar tanesi tarcin ceviz ne isterseniz koyup servis yapabilirsiniz Allah kabul etsin afiyet olsun...









Sunday, January 10, 2010

simit toplari

Sunday, January 10, 2010


Simit lezzetini sevenlere ikinci bir alternatif simit toplari yapimi simit gibi ama simitten daha kolay ve bereketli bir tarif icerisine pismeden once sucauk ve kasar yada zeytin koyabilirsiniz yada pistikten sonra ortadan kesip sade beyaz peynir eger peyniriniz azsa maydanoz salatalik rendesi ve beyaz payniri karistirip koyarsanin kirpik yapmis olursunuz ..ben simdilik sade olanni koydum .gerisi sizin hayalgucunuze kalmis kolay gelsin..

3 bardak un
1 bardak ilik su
1 kasik kuru maya
1 kasik tuz
yarim kasik seker
hamurumuzu iyice yogurup dinlendiriyoruz iki katina cikinca ceviz buyuklugunde parcalar aliyoruz elimizde yuvarlayip bir tarafini  pekmezli suya batiriyoruz (bir corba kasigi pekmez bir corba kasigi sicak su) suzulmesini bekleyip kavrulmus susama bastirip tepsiye susamsiz tarafi alta gelecek sekilde yerlestiriyoruz 350 F ta kizarana kadar pisiriyoruz afiyet olsun

Friday, January 08, 2010

Elmali kurabiye

Friday, January 08, 2010

Iste karsinizda annemin kurabiyesi cogumuz bunu cocuklugundan beri hatirlar yapmaya usenmesem gercekten cok guzel bir kurabiye. hadi sizde usenmeyin bir deneyin pisman olmayacaksiniz..

4,5 bardak un un daha azda olabilir kivamini elinizle ayarlayabilirsiniz
250gr margarin
1 corba kasigi yogurt
4 corba kasigi pudra sekeri
kabartma tozu
portakal kabugu rendesi
limon kabugu rendesi
malzemelerin yarisini kullanarakta yapabilirsiniz bereketli bir kurabiye..

ic malzemesi
3 elma
1 corba kasigi tarcin
2 corba kasigi toz seker
2 corba kasigi ceviz
isterseniz icine ayrica
2 cay kasigi cekilmis karanfil
1 avuc kuru uzum
de ekleyebilirsiniz.
(elmalari soyup rendeliyoruz sekerle pisiriyoruz (5 dk kadar) icine tarcin ceviz koyup ocagi kapatiyoruz)

 un oda sicakliginda beklemis margarin yogurt ve pudara sekerini iyice yogurup son asamada kabartma tozunu ve limon portakal kabugu rendesini isterseniz vanilyayida ekleyip yumusak bir hamur yapiyoruz. hamuru uce bolup bir merdane yardimiyla serce parmagindan biraz ince olana kadar aciyoruz kare kare kesiyoruz orta buyuklukte.tam ortaya elmali harctan koyup capraz bir sekilde rulo yapiyoruz ust kismi elimizle az bastiriyoruz piserken acilmasin diye.350F ta pisiriyoruz ustu kizarana kadar cikardiktan sonra ilininca ustune pudra sekeri eliyoruz afiyet olsun

Cerkez Tavugu


Adapazarinda yasayipta bu tadi tatmamak imkansiz. Cerkez tavugu oldukca unlu ve guzel bir meze yapimi cok kolay tadi super .

1 haslanmis tavuk gogsu
4-5 dilim kuru ekmek
1/2 bardak ic ceviz
1 dis sarimsak
1/4 limon
1/2 bardak tavuk suyu yoksa normal suda olur
kirmizi biber

Haslanmis tavuk etini ince ince didikliyoruz. ekmekleri kuru halde robottan geciriyoruz tavuk etine karistiriyoruz icine dovulmus ceviz ve ezilmis sarimsagi limon suyunu, yavas tavuk suyunu ekleyip yoguruyoruz sonra duz bir tabaga alip sekil veriyoruz uzerine isterseniz kirmizi biberi direk serpebilirsiniz ama en guzeli az yada kizdirdiginiz kirmizi biberi ustune dokmek afiyet olsun

guvec boregi



2 yufka
beyaz peynir
maydanoz
1 yumurta
1 bardak sut
1 kasik kabartma tozu
tereyagi

gecenlerde ne yapsam ne yapsam diye dusunurken buldugum birkac yufkayla bu boregi denedim kendi uydurmasyonum (ne kelime ama) oldu ufak firin kaplariniz varsa porsiyonluk cok leziz borekler cikiyor ortaya
malzemede az islemde kolay. yapmak isteyenlere simdiden kolay gelsin.
buralarda canim ulkemin guzel incecik taze yufkalarini bulamadigimiz icin spring roll denilen ince yufkalarla yapiyoruz borekleri yada filloyla da deneyebilirsiniz ilk once kaplari tereyagiyla yagliyoruz bu onemli lezzeti veren bu asama oluyor .yaglana frin kabina yufkayi seriyoruz kenarlari disa tasacak sekilde tam dip kismina bir kac kat daha yufka koyup maydanoz ve peynirli karisimi icine dokuyoruz bir yumurta bir bardak sut bir kasik kabartma tozunu karistirip peynirin ustune bir iki kasik dokup kenarlara sarkan yufkalarla peynirin ustunu kapatiyoruz 400F ta uztu kizarana kadar pisiriyoruz tabaga ters cevirip servis yapiyoruz .
afiyet olsun

Monday, December 21, 2009

beze tarifi

Monday, December 21, 2009


kaymak derdik biz bezeye ve ben cok severdim isirinca agizda erimesi bir baska onceki denemelerimde basarili olamayinca uzun suredir denememistim meger cok kolaymis inanin pastaneden aldiginizdan bezelerden farkli degil hatta daha lezzetli.Isterseniz icine gida boyasi koyup renklendirebilirsiniz yada ceviz yada badem icini en son asamada icine atabilirsiniz.benim tercihim sadeden yana :))

2 yumurta aki
1 cup seker
bir fiske tuz
bir vanilya
mikserrr
yumurta aki tuz ve sekeri derin bir kaba alip mikserle cirpmaya basliyoruz olcu her yumurtaya yarim bardak yada cup seker.tek puf noktasi var mikserle uzun sure cirpmak .bayagi kati oluncaya kadar cirpiyoruz mikseri arada dinlendirerek 10 dk kadar bu islemi yapiyoruz en son vanilyayi atip biraz daha cirpiyoruz kivamin olup olmadigini anlamak icin mikserin uclariyla cizgiler ciizyoruz ayni kaliyorsa olmustur. SIkma torbasina en genis tirtikli ucu takip yagli kagit sardigimiz tepsiye spiral seklinde bir dag yapiyormus gibi distan baslayip ice dogru SIkiyoruz. en tepede bitiriyoruz 250F ta 1saat bekletiyoruz cikarip sogumaya birakiyoruz kurudugunu anlamak icin bir tanesini disari cikarip sogutup tadina bakabilirsiniz olmussa firini kapatip tepsiyi cikarabilirsiniz..afiyet olsun

Sunday, December 20, 2009

lila menekseli tepsi

Sunday, December 20, 2009

Sevgili Canilin ozenle boyadigi tepsileye birkac menekse cizdim kenarlarina ve icine simli boyayla konturler cekince gercekten cok sirin oldu.. Gule gule kullansin..

Kar Topu Pasta



3 yumurta
3 fincan un
3 fincan seker
2 yemek kasigi sut
yarin fincan hashas tohumu
vanilya kabartma tozu

yumurta ve sekeri kopuk kopuk olana kadar cirpip diger malzemeleri ekliyoruz yaglanmis kare yada dikdortgen tepsiye dokup 350F ta pisiriyoruz. cikardigimiz keki ilininca ananas suyuyla islatiyoruz isterseniz portakal suyu yada sekerli suda kullanabilirsiniz. Yuvarlak bir kalipla  bardakta olabilir keki kesmeye basliyoruz.Ortalama12-15 tane cikiyor..

kup kup kesilmis ananas,kivi.muz,cilek
kati kivamda hazirlanmis krem santi (buzlukta beklemis)
hindistan cevizi

yuvarlak kucuk kek tabaninin ustune kup kup karisik meyvelerden koyuyoruz heryerini krem santiye bulayarak ufak bir top haline getiriyoruz krem santi biraz buzlu olursa isimi kolay oluyor ama ellerimi birazcik usuyebilir  daha sonra hindistan cevizine heryerini bulayip duz bir tabaga aliyoruz. disarda cok bekletmeden buzdolabinda bekletiyoruz


afiyet olsun


Wednesday, December 16, 2009

altin yaldizli kutu

Wednesday, December 16, 2009


karsinizda yeni bir kutu altin yaldizla boyayip uzerine ayni gullerden yapilidi umarim begenirsiniz

Thursday, December 10, 2009

sedef kutu

Thursday, December 10, 2009



sedef rengine boyanan altigen kutuya herzamanki visne rengi guller yapildi :)))))

Wednesday, December 09, 2009

bordo kutu

Wednesday, December 09, 2009


bordo kutuda bordo guller hepsi bu

Tuesday, December 08, 2009

ALTIN YALDIZLI SANDIK

Tuesday, December 08, 2009


altin yaldizli sandik ve guller

Monday, December 07, 2009

kucuk guzellikler

Monday, December 07, 2009


iki ufak mucevher kutusu yaldizlarla boyanip ustune basit gul cizilmis yapimi kolaydi bu kutularin hepsini boyayan Aysecigime cok tesekkur ediyorum en buyuk emek onun  benim icin cicek yapmasi zevkti  yeni calismalarda gorusmek uzere......


Thursday, December 03, 2009

AYAZ

Thursday, December 03, 2009


Bir gün beyleri Sultan Mahmut’a:
-Ayaz denilen bu hizmetçinin ne mârifeti var ki, sen ona otuz kişinin ücreti kadar ücret ödüyorsun? dediler.
Sultan Mahmut bu soruya o sırada karşılık vermedi. Birkaç gün sonra beylerini alarak ava çıktı. Giderlerken uzaktan bir kervanın geçmekte olduğunu gördüler.
Sultan Mahmut beylerden birine: “Git sor bakalım, bu kervan nereden geliyor.” dedi. Bey atını sürerek gitti. Bir süre sonra geriye döndü: “Efendim kervan Rey şehrinden geliyor dedi.”
Sultan Mahmut: “Peki, nereye gidiyormuş.” diye sorunca bey susup kaldı.
Bunun üzerine hükümdar başka birini gönderdi, o da gidip geldi:
-Efendim Yemen’e gidiyormuş, dedi.
Pâdişah: “Yükü neymiş?” deyince o da susup kaldı.
Bu defa pâdişah bir başka beye:
-Sen de git yükünü öğren.” dedi. Bey gitti, geldi:
-Her cins mal var, fakat çoğu Rey kâseleri, dedi. Pâdişah:
-Peki kervan Rey’den ne zaman çıkmış?” diye sorunca, bey susup kaldı, cevap veremedi.
Pâdişah böylece tam otuz beyi gönderdi, otuzu da istenen bilgileri tam olarak getiremediler.
Pâdişah son olarak Ayaz’ı çağırdı:
-Ayaz, dedi, git bak bakalım şu kervan nereden geliyor?”
Ayaz saygıyla pâdişahın huzurunda eğilerek konuşmaya başladı:
-Efendim, kervan görünür görünmez sizin merak ederek, soracağınızı tahmin ettiğimden gidip gerekenleri öğrendim. Kervan Rey’den geliyor Yemen’e gidiyor. Yükü şudur, şu kadar at, şu kadar deve, şu kadar katırdan oluşuyor. Kervanda şu kadar insan var, onlardan şu kadarı silâhlı…, diye başlayarak kervan hakkındaki bilgileri en küçük ayrıntıya varıncaya kadar anlattı. Bütün bunları beyler ağzı açık dinliyorlardı.
Böylece Ayaz tek başına otuz beyin edinemediği bilgiyi edinmiş, başaramadığı işi başarmıştı.
Pâdişah beylerine döndü:
-Sadık adamım Ayaz’a neden otuz kişinin ücretine denk para verdiğimi anladınız mı? Görüyorsunuz ki bu bile, onun hizmetine karşı az geliyor, dedi.

minik kutu


Wednesday, December 02, 2009

gul desenli sandik

Wednesday, December 02, 2009


koyu kahverengi boyanan sandik one stroke metoduyla guller ve mor menekseyle kaplandi resmi cekerken flas yansimis resim cok iyi cikmadi :(

Tuesday, December 01, 2009

cicekli sandik

Tuesday, December 01, 2009
bugunde bu sandikla karsinizdayim zavallicik uc kere boyandi uc farkli deseni yedi uzerine ama banamisin demedi salkim sacak oldu birazcicik ama ben sevdim nedense :)))




Monday, November 30, 2009

simit

Monday, November 30, 2009



Turkiyeden fersah fersah uzaklarda olunur ama mis gibi simitin kokusu yani basindaymis gibi gelir insanin burnuna o kadar citir olmasada gercege bayagi yakin bir simit yaptim sizlerle paylasmak istedim.normal olculeri bana fazla geldi azaltip veriyorum tarifin kaynagi sevgili Didemcim cok sagol arkadasim sayende simit yedik.
3,5 bardak un
1 tatli kasigi kuru maya
1 tatli kasigi tuz
3 tati kasigi sivi yag
1 bardaktan biraz fazla su
hamurumuzu yoguruyoruz manti hamuru gibi azcik kivamli olacak ustune bir tabak ortup biraz mayalandiriyoruz en fazla yarim saat. yumurta buyuklugunde bezeler koparip elimizde yuvarliyoruz iki tane yuvarlayip birbirine dolayip iki ucu birlestirip halka yapiyoruz.hamurun hepsini bu sekilde sekillendikten sonra
yarim bardak pekmez yarim bardak suyu karistirip hamuru bu suya batiriyoruz suzulmesini bekleyip susam dolu tabaga atip heryerini susama buluyoruz sonrada 350F ta pisiriyoruz. Afiyet olsun

papatya ve kelebegin hikayesi




Günlerden bir gün, evrenin bir noktasında, küçük bir tırtıl gözlerini hayata açmış. Doğal içgüdüleri ile hemen beslenmeye başlamış.Ne bulursa yemiş. Bir süre sonra, yeterince büyüdüğünde,kendine güvenli bir yer bulup, bir koza örmeye başlamış.Bu kozanın içinde geçirdiği uzunca bir sürenin sonunda da,rengarenk kanatlı bir kelebek olup çıkmış.Minik kelebek, uçabiliyor olmanın da verdiği mutlulukla uçmaya başlamış. Dağlar tepeler aşmış, ormanın her yerini dolaşmış.Derken bir vadiye gelmiş. Rengarenk çiçeklerin bulunduğu bir vadiye.
Etrafına şaşkın şaşkın bakarken, vadinin öbür ucunda bir papatyagörmüş.Bir anda afallamış.Ne düşüneceğini, ne yapacağını bilememiş. içinden "Ne muhteşem bir çiçek" diye geçirmiş.Ve vakit kaybetmeden yüzlerce renkli, hoş kokulu çiçeğin üzerinden geçip doğruca onun yanında almış soluğu."Merhaba" demiş papatyaya, "sizi uzaktan gördüm ve yanınıza gelmek istedim.". Nazlı papatya şöyle bir bakmış konuğuna ve"Merhaba" demiş, "ben de yalnızlıktan sıkılmıştım zaten."Ve konuşmaya başlamışlar. Kelebek ona hayat hikayesini,
nerede dünyaya geldiğini, geçtiği ormanı, tepeleri anlatmış.Papatya da ona kendinden bahsetmiş.Birbirlerinden gerçekten hoşlanmışlar. Kelebek bütün zamanını papatyayla geçirmiş.Gece olunca beraber yıldızları ve ateş böceklerinin danslarını seyretmişler. Gündüz olunca kelebek, kanatlarıyla papatyayı güneşin yakıcı ışınlarından korumuş. Minik kelebek papatyayı çok sevmiş. O kadar çok sevmiş ki, bir türlü onun yanından ayrılamamış.
Papatyanın da onu sevip sevmediğini merak ediyormuş. Ama cesaret edip de bunu papatyaya söyleyememiş bir türlü. Onu kırmaktan,incitmekten, bu yüzden kaybetmekten korkmuş. Papatya dakelebeği çok sevmiş ama o da bir türlü söyleyememiş sevgisini.Duygularının karşılığının olmayacağından, bu yüzden kelebeği
kaybedeceğinden korkmuş. Böylece iki sevgili yan yana ama sevgilerini paylaşmadan sürekli sohbet etmişler.
Böylece saatler saatleri kovalamış. Günler geçip de, kelebek artık zamanı kalmadığını, gücünün tükendiğini anlayınca, papatyaya dönmüş ve; "Üzgünüm ama senden ayrılmam gerekecek" demiş.Papatya buna bir anlam verememiş. "Neden" demiş. "Yoksa benim yanımda mutsuz musun?". "Hayır" demiş kelebek. "Bilakis,sen benim hayatıma anlam kattın. Fakat biz kelebeklerin ömrü sadece üç gündür. ve ben de ömrümü tamamladım. Artık kelebeklerin hiç ölmediği bir yere gitmeliyim."Papatya bu duruma çok üzülmüş ama yapacak bir şey yokmuş zaten.Kelebek artık hiç gücünün kalmadığını, daha fazla tutunamayacağını fark ettiğinde, son bir gayretle papatyaya "Seni seviyorum"diyebilmiş ancak. Papatya donakalmış. Sadece "Bende..."diyebilmiş kelebeğin arkasından. Ardından da gözyaşlarına boğulmuş.İçinden "Keşke onun da beni sevdiğini bilseydim.
Keşke onu sevdiğimi söyleyebilseydim." diye geçirmiş.Papatya, sevdiğinin onu sevdiğini bilmeden geçirdiği günlerin acısına dayanamamış. Bir süre sonra yaprakları önce solmuş,sonra da dökülmeye başlamış. Her düşen yaprakta papatya, "seviyormuş" diye geçirmiş içinden.İşte o günden beri, bunu bilen aşıklar,
sevgililerine soramadıklarını hep papatyalara sormuş:
"Seviyor mu, sevmiyor mu?"...






Saturday, November 28, 2009

Saturday, November 28, 2009




Altigen kutuyu once koyu altin yaldiz akrilik boyayla boyayip uzerine pecete dekopaj teknigini uyguladim ama peceteyle calisacaklara onerim cok cabuk yirtildigi icin dikkatli olmalari ..Eminimki biraz ugrasirsaniz siz daha guzel seyler ortaya cikarabilirsiniz..






Friday, November 27, 2009

eski zamanlardan bir sandik

Friday, November 27, 2009


Oncelikle herkese hayirli bayramlar umarim sevdiklerinizle guzel bayramlar geciriyorsunuzdur. yaptigimiz bir sandigi sizinle paylasmak istedim bu kutularin boyamasinda emegi gecen gizli kahramana sevgilerimi sunuyorum eski istanbul resimlerinden birini dekopaj calisip resmin uzerini altin yaldizla konturledik yanlarda one stroke uyguladik sandigin dort bir yanini gullerle donattim elde herbir parcasi tek tek cakilip monte edildiginden pek simetrik olmadi ama idare edicez bu sefer akillandim artik monte edilcek sandik almam :))))










Wednesday, November 25, 2009

altin yaldizli kutular

Wednesday, November 25, 2009







merhaba arkadaslar huzurlarinizda firindan sicak sicak cikmis yani elimin boyasi kurumadan resmini cektigim  iki kutu ...

kirmizi kutu ve menekseler



kirmizi kutumuzda menekseler acmis

mor menekseli kutu



altin yazldizli zemin uzerine mor menekseler


Monday, November 23, 2009

Monday, November 23, 2009


Bir varmış bir yokmuş, kadın sabah kalkmış, aynaya bakmış ve kafasında yalnız üç kıl saç görmüş.

"Hımm, demiş galiba bugün saçımı örgü yapacağım!!.."
Öyle de yapmış, günü de harika geçmiş!!...

Ertesi gün kalkmış,

aynaya bakmış,

Kafasında iki tel saç kalmışmış...

"H-M-M," demiş,

"Bugün saçımı ikiye ayıracağım demiş..."

Dediğini de yapmış, harika bir gün geçirmiş...

Bir ertesi gene kalkmış,

aynaya bakmış, kafasında tek tel saç var.

"Tamam, tamam demiş...artık bugün at kuyruğu yaparım..."

Öyle de yapmış, ve çok çok güzel bir gün geçirmiş...

Daha bir ertesi,

aynaya baktığında,

Kafasında bir tek tel bile kalmamışmış!!!.

"WoW!" diye bağırmış.

"Bugün saç derdim yok!!!!"

Bakış açısı herşeydir!!!.

Gerektiğinden kibar ol!!!,

Tanıdığın herkes kendi savaşını yaşamakta zaten!!!!.

Basit yaşa,

cömertçe sev,

yürekten düşün sevdiklerini,

Tatlı konuş.......

Hayat, fırtınanın geçmesini beklemek değildir ki!...

Yağmurda dansetmeyi becerebilmektir! !!!!!.

Sunday, November 22, 2009

cicekli kutu

Sunday, November 22, 2009

kutumuzda guller acmis
 huzurlarinizda kutular serisinin ikinci uyesi :)

Friday, November 20, 2009

pide

Friday, November 20, 2009

ramazan pidesini hep ozlerim gecen gun biryerde yiyince aklima geldi evde ekmek yapmak zorunda kalincada boyle bir alternatifi degerlendirdim biz begendik deneyin bakalim siz begenecekmisiniz :)


3,5 bardak un
1+1/4  bardak su
bir yumurta beyazi icine sarisi ustune
bir kasik seker
bir kasik kuru  maya
yarim kasik tuz
bir kasik zeytin yagi

hamuru yogurup dinlendiriyoruz iki katina cikinca hamuru ikiye bolup yagli kagidin ustune yayiyoruz iki pide cikiyor bu hamurla ortayi ince kenarlar daha kalin olacak sekilde yayip bicagin arkasiyla sekil veriyoruz tepsinin ustune aliminyum folyo sarip mayalanmaya birakiyoruz pideler kabarinca ustune yumurtanin sarisini ve corek otunu atip 450F ta pisiriyoruz.

afiyet olsun

pembe gullu kutu



siyah zemin uzerine pembe guller boyamasi zekli kullanmasida oyle olsa gerek :)))

Sunday, November 15, 2009

norvec somonu

Sunday, November 15, 2009


Balik deyince akla hamsi gelir ama buda bayagi lezzetli oluyor. bide baligin kokusundan dolayi yapmak istemeyenlere guzel bir alternetif
5 havuc
1 kasik un
1 kasik tereyagi
yarim bardak sut
tuz

5tane havucu rendeleyip az su koyarak hasliyoruz . az tereyagi ve 1 kasik unu kavurup icine yarim bardak sut dokuyoruz haslayip suzdugumuz havuclari icine atip pure yapiyoruz .

1 paket mantar
1 sogan
1 kirmizi biber
1 yesil biber
kekik karabiber tuz
sivi yag

sogani ince ince kiyip sivi yagla soteliyoruz uzerine ince kiyilmis kirmizi ve yesil biberi atip soteliyoruz en son dogranmis mantari atip sotelemeye devam ediyoruz mantar pisince tuz kekik ve karabiberini atiyoruz.

kisi basi dusunurseniz herkese bir parca gelecek sekilde lak yani somon baligi
yagli kagida baligimizi koyuyoruz
uzerine maydanoz yesil sogani ince ince kiyiyoruz limon zeytin yagi karabiber tuz koyup baligi bu karisima buluyoruz daha sonra yagli kagitla paket yapar gibi sarip firin tepsisine diziyoruz 400F ta yarim saat pisiriyoruz .

bulgur pilavi
1 su bardagi kisirlik yada koftelik bulgur
2 su bardagi sicak su
zeytin yagi nane tuz
bulguru sicak suyla kapakli bir kaba alip demlendiriyoruz ardindan sivi yag tuz ve naneyi ekleyip harmanliyoruz .

simdi geldik servise
tabagin en altina havuc puresini koyuyoruz uzerine sotelenmis mantari yerlestiriyoruz onun ustunede finidan cikardigimiz baligi
yaninada bulguru koyuyoruz . yesil salatayla servis yapiyoruz
afiyet olsun
tabakta gozuken diger yesil meze avakado salatasi
1 avakado olgun yumusak olan iyice eziyoruz sarimsakli yogurtla karistiriyoruz hepsi bukadar
afiyet olsun .........

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket