Monday, November 30, 2009

simit

Monday, November 30, 2009



Turkiyeden fersah fersah uzaklarda olunur ama mis gibi simitin kokusu yani basindaymis gibi gelir insanin burnuna o kadar citir olmasada gercege bayagi yakin bir simit yaptim sizlerle paylasmak istedim.normal olculeri bana fazla geldi azaltip veriyorum tarifin kaynagi sevgili Didemcim cok sagol arkadasim sayende simit yedik.
3,5 bardak un
1 tatli kasigi kuru maya
1 tatli kasigi tuz
3 tati kasigi sivi yag
1 bardaktan biraz fazla su
hamurumuzu yoguruyoruz manti hamuru gibi azcik kivamli olacak ustune bir tabak ortup biraz mayalandiriyoruz en fazla yarim saat. yumurta buyuklugunde bezeler koparip elimizde yuvarliyoruz iki tane yuvarlayip birbirine dolayip iki ucu birlestirip halka yapiyoruz.hamurun hepsini bu sekilde sekillendikten sonra
yarim bardak pekmez yarim bardak suyu karistirip hamuru bu suya batiriyoruz suzulmesini bekleyip susam dolu tabaga atip heryerini susama buluyoruz sonrada 350F ta pisiriyoruz. Afiyet olsun

0 yorum:

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket