Tuesday, March 19, 2013

gullu turta

Tuesday, March 19, 2013


bir corba kasigi tepeleme margarin
1 yumurta sarisi
yarim su bardagi  bardak findik ici iyice ogutulmus
1 cay bardagi pudra sekeri
aldigi kadar un (bir su bardagindan az)

yumusak bir hamur olana kadar oguruyoruz ben ufak turta kaliplarini kullandim isterseniz daha buyuk kalipta bir tanede yapabilirsiniz kalibi once margarinleyin sonra unlayin fazla unlari silkeleyin turta hamurunu yuvarlak acin ve kaliba doseyin catalla heryerine delikler acin kabarmamasi icin 180 dereceli firinda kizarana kadar asagi yukari 20 dakika pisirin


muhallebisi icin

1 corba kasigi nisasta
2 corba kasigi un
1 su bardagindan biraz az seker
1 yumurta
1 paket sut
1 corba kasigi margarin
muhallebiyi pisirdikten sonra altini kapatinca iki paket vanilyayi icine katip karistirin

muhallebi soguyunca bir paket toz krem santiyi icine dokup cirpin



guller icin

1 bucuk bardak seker
bir bardak su
kaynatin
3 elmayi kabuklarini soymadan ince zar gibi dilimler halinde kesin sonrada bu serbette bir dakika pisirip kevgirle alin soguyunca uc tanesini ust uste koyup sarin gul sekli meydana gelecek gul tatlisi yaparken olgugu gibi turtanin ustune kremayi sonra da gulleri dizin dolaba koyun afiyet olsun


1 yorum:

Ayse Gürses said...

Semracim ellerine saglik canim deniycem dedim denemissin . ccok sik ve guzel gorunuyorlar. minik yapmanda iyi fikir:)

Su gul seklinde elmalari yapmaktan korkmaZsam bende deniyecegim ins.

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket