Monday, September 21, 2009

Kekli Baklava

Monday, September 21, 2009



Bayram olurda tatli olmazmi ..
iste size farkli bir tarif yedigimde cok hosuma gitmisti baklava kadar agir degil kek kadar hafif degil arada bir tat. ve yapimi gercekten coook kolay.lazim olan hazir baklava yufkasi ama yoksa baklava hamuruylada yapilir orjinal tarifte baklava hamurunu kendin yapiyorsun ama bize zaman kazandirmasi ve yemek yapmanin  eziyete degil zevke donusmesi icin onumuze cikan her firsati degerlendirebiliriz :))))



Kekli Baklava

serbeti icin :
4 bardak seker + 5 bardak su 20 dakika kaynatili yarim limon suyu eklenir bir tasim daha kaynatilir sogumaya birakilir
kek ilik ( sicaga yakin)  serbet ilik (soguga yakin)  olcak..

baklava icin :
 18 tane fillo (hazir baklava yufkasi) 3er tane 3 kat yapilacak yani alta 9 uste 9 yufka ..
3 yumurta
1 su bardagi dovulmus ceviz
1 su bardagi seker
1 su bardagi un (mutlaka eleyin kekin kabarmasi icin)
1/2 kabartma tozu
1/2 vanilya
1/2 stick tereyagi eritilir yarim bardak sivi yagla karistirilir

Baklava yufkalarinin us tanesi yaglanmis tepsiye serilir ustune siviyag tereyagi karisimi gezdirilir diger ucu konur gene yag gezdirilir son ucu konur
3 yumurta ve seker cirpilir icine ceviz elenmis un kabartma tozu vanilya eklenir kek hamuru yapilir normal kekten biraz daha kivamli olcak.serilen baklava yufkalarinin ustune dokulur spatulayla yayilir zaten kek cok olmadigi icin tepsinin heryerine gelmesine calisilir. daha sonra uc kat fillo dosenir ustune yag gezdirilir diger uc kat dosenir tekrar yag gezdirilir son uc kat dosenir.keskin bir bicakla nazik hareketlerle cok bastirmayin kek fiskirmasin aralardan baklava dilimler gibi dilimlenir.kalan yag uzerine gezdirilir 350F sicak firinda ustu kizarana kadar pisirilir firini ilk zamanlar hic acmayin kek sonmesin.kizaran baklava cikarilir biraz dinlendirilir cok sicak serbeti dokersek kek hamur oluyor ve fillolar sonuyor. ilinan keke serpbeti dokuyoruz iyice cekince yiyebiliriz afiyet bal seker olsun...





0 yorum:

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket