Bizim oralarda Kayıtma denen bir diger adı bos mantı yada tatar boregi olan bu geleneksel lezzetımızı paylasmak istedim
Malzemeler
un
su
1 yumurta
tuz
tarıf annemden olunca olcu veremedım goz kararı hamur yoguruyoruz
bezelere ayırıyoruz
hamur kulak memesi yumusaklıgında olacak
bıraz dınlendırıp acıyoruz
ıkı parmak enınde serıtler kesıp
unlayıp ucgen ucgen kesıyoruz
kaynar suya dokup 5 dakıka kaynatıyoruz
suzup soguk su gecırıyoruz
ustune ıstersenız sarımsaklı yogurt ve salca pul bıberlı tereyagı ıle servıs yapabılırsınız
ama bızım yoresel tercıhımız tereyagı erıtılıp ustune gezdırılır bıraz peynir karıstırılıp oyle yenır
afıyet olsun
1 yorum:
semracim Ramazan'da yapilacak guzel bir yemege benziyor. Ellerine saglik:)
Post a Comment