Thursday, February 09, 2012

CAKE BALLS

Thursday, February 09, 2012
Sevgili Elife arkadasim sayesinde tanistim bu cake pop ve cake balls ya da kek toplariyla .
 Gercekten cok eglenceli .Guzel seyler cikarmak sizin elinizde . Hayal gucunuzu istediginiz gibi konusturabilirsiniz 
Benim ilk denememdi cok keyif aldim yapilisini yaiyorum umarim isinize yarar.


KEK TARIFI

2 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi sut
yarim su bardagi sivi yag 
2 su bardagi un (sizin isteginize bagli az yada cok olabilir)
vanilya 
kabartma tozu
portakal kabugu rendesi


yumurta ve sekeri iyice cirpin , sut ve sivi yagi ilave edin cirpip un, vanilya ve kabartma tozuyla bir portakal kabugu rendesini ekleyin. Duz bir tepsiye dokup; 180C de pisirin . kek pisince sogumaya birakin sonra elinizde ufalayin rondodada ufalayabilirsiniz.


ufalanmis kek
1 bardak findik ici
2 corba kasigi ahududu receli
1 paket krem santi 1 cay bardagi sutle hazirlanmis


Ufalanmis kekin icine bir bardak findik ici iki corba kasigi ahududu receli ve krem santiyi elinizle yogurup istediginiz buyuklukte kek toplari yapin kofte gibi  yagli kagida dizip buzlukta bir saat bekletin cikinca herbirine birer tane kurdan batirin 



eritme cikolata glazur cikolata olarak dr oetkerin turkiyede satiliyor Amerikadakiler icin melted candy var ayni isi goren glazur cikolatamizi benmari yontemiyle eritiyoruz kurdandaki kek topunu icine buluyoruz bir tatli kasigiylada uzerine dokuyoruz suzdurup yagli kagida aliyoruz birde bir ince nokta var ufak seker suslerini cikolata donmadan hemen dokmemiz lazim yoksa yapismazlar kurdanida bu sirada cikarmanizi avsiye ederim yoksa sonradan cikarirken cikolatalar catliyabiliyor  ben cicekleri fondant hamuruyla yaptim  tadida guzel oldu yeni tariflerle yakinda gorusmek dilegiyle esen kalin...



0 yorum:

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket