Friday, January 29, 2010

SU BOREGI

Friday, January 29, 2010


vee karsinizda su boregi bugun resimleri karistirirken buldum :) cektigim ama koymaya zaman bulamadigim bir borek lezzetli biraz ugrastirici ama ozel olan misafirlerim icin ugrasmaya deger

5 yumurta
1 fincan yogurt
tuz
aldigi kadar un
1 cay bardagi sivi yag
yarim stick tereyagi

malzemeleri karistirip ele yapismayan kivamli bir hamur yapiyoruz.kulak memesi yumusakliginda.yarim saat dinlendirip yumruk buyuklugunde bezeler yapiyoruz.ilk yufkayi acip yaglanmis tepsiye seriyoruz.bir yandan buyuk tencereye su koyuyoruz kaynatiyoruz. bir buyuk kaplada soguk buzlu su hazirliyoruz actigimiz yufkayi yavas yavas kaynayan suya koyuyoruz iki dakika kaynatip kevgirle alip soguk suyun icine atiyoruz . elimizle suyunu sIkip tepsiye yerlestiriyoruz.hep katin arasina erimis terayagi ve siviyag karisimini suruyoruz. bezeleri yarilayinca icine peynir maydanoz karisimini serpiyoruz gene yufkalari diziyoruz en son yufkayi en alttaki yufka gibi pisirmeden seriyoruz bicakla istedigimiz boyda kare kare kesip ustune teereyagi gezdirip 400F ta ustu kizarana kadar pisiriyoruz..


0 yorum:

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket