Thursday, January 21, 2010

karamelli pasta

Thursday, January 21, 2010


prenses tatlisi diye hatilar bazilarimiz etimekle yapilir bu tatli ben kekle denedim tavsiye ederim etimekte neymis diyeceksiniz cok hafif leziz hep lokmada uzun bir mmmmmmmmm cektiren tatlidir.


3 Yumurta


3 Kahve fıncanı toz şeker

3 Kahve fıncan un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
 
yarim kasik hindistan cevizi (ince)
 
yumurtayi ve sekeri iyice cirpip un , hindistan cevizi, kabartma tozunu ekliyoruz .cirpip yaglanmis derin borcama dokup 350F ta ustu kizarana kadar pisiriyoruz.
 
2 su bardagi sekeri teflon tavaya alip ocaga koyuyoruz seker eriyip rengi koyulasinca cok yakmayin acik kahverengi olmasi yeterli uc bardak sicak su ilave ediyoruz dikkat edin yanmayin teflon tava olmasi cok onemli !!!!
 
firindan cikardigimiz ilindirdigimiz keke ilik serbeti dokuyoruz.
 
vanilyali puding yapip islattigimiz kekin ustune yayiyoruz ben hazir puding kullanip sutle pisiriyorum bildiginiz vanilyali puding tarifinide yapabilirsiniz. istedigim lezzeti tutturamadigim icin hazir dedim bunu icin ozurlerimi bildiriyorum.yaptigimiz pudingi sicak sicak kekin ustune dokuyoruz ve yayiyoruz .
iyice soguyan sogumasi cok onemli sicak puding ustune dokulen krem santi erir kopuklenir dikkat !!  pudingli kekin ustune hazirladigimiz kerem santiyi yayip ustune hindistan cevizi serpip buzdolabinda bekletiyoruz. bir hafta buzdolabinda kalabilir ayni tazeligini koruyor.
 
afiyet olsun

0 yorum:

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket