Friday, January 08, 2010

guvec boregi

Friday, January 08, 2010


2 yufka
beyaz peynir
maydanoz
1 yumurta
1 bardak sut
1 kasik kabartma tozu
tereyagi

gecenlerde ne yapsam ne yapsam diye dusunurken buldugum birkac yufkayla bu boregi denedim kendi uydurmasyonum (ne kelime ama) oldu ufak firin kaplariniz varsa porsiyonluk cok leziz borekler cikiyor ortaya
malzemede az islemde kolay. yapmak isteyenlere simdiden kolay gelsin.
buralarda canim ulkemin guzel incecik taze yufkalarini bulamadigimiz icin spring roll denilen ince yufkalarla yapiyoruz borekleri yada filloyla da deneyebilirsiniz ilk once kaplari tereyagiyla yagliyoruz bu onemli lezzeti veren bu asama oluyor .yaglana frin kabina yufkayi seriyoruz kenarlari disa tasacak sekilde tam dip kismina bir kac kat daha yufka koyup maydanoz ve peynirli karisimi icine dokuyoruz bir yumurta bir bardak sut bir kasik kabartma tozunu karistirip peynirin ustune bir iki kasik dokup kenarlara sarkan yufkalarla peynirin ustunu kapatiyoruz 400F ta uztu kizarana kadar pisiriyoruz tabaga ters cevirip servis yapiyoruz .
afiyet olsun

0 yorum:

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket