Monday, January 11, 2010

Asure

Monday, January 11, 2010




Bir asure yapayimda yiyelim demekle yapilmayan bir tatli acikcasi Muharrem ayinin hurmetine yapayim dedim ama yapmasi gercekten zevkliymis bir dahaki asure gununde gorusmek uzere. Allah kabul etsin insallah..

1 paket yarma bugday
1 paket nohut
1 paket beyaz kuru fasulye
yarim paket misir
hepsi haslanacak
yarim bardak pirinc
1 bardak kuru uzum
1 bardak kuru kayisi
1 bardak kuru incir

hepsini bir gece onceden ayri ayri bir iki tasim kaynatip suyuyla beraber bir gece bekletiyoruz.Eger duduklu tencereniz varsa isiniz daha kolay olur . Asurenin ozelligi butun malzemelerin ayri ayri pisirilmesidir . Sadece yarmayi kaynatirken icine bir portakalin kabugunu rendeleyip onunla pisiriyoruz
derin bir tencerede pisirdigimiz yarmalarin ustune haslanmis nohutu fasulyeyi ve misiri ekleyip ustune kaynar su koyup bir tasim kaynatiyoruz bu sirada icine bir avuc pirinc atiyoruz. bir kasik tuz atiyoruz icine damak tadiniza gore toz sekeri ekleyip karistiriyoruz kuru meyveleri ufak ufak dograyip sicak suda bekletiyoruz cok bekletmenize gerek yok sonra sekerin ardindan icine ekliyoruz bir tasim daha kaynayinca altini kapatiyoruz. ben icine nisasta koymuyorum cunku zamanla koyulasiyor elinizden geldigince cok fazla karistirmayin taneler parcalanmasin . ustune nar tanesi tarcin ceviz ne isterseniz koyup servis yapabilirsiniz Allah kabul etsin afiyet olsun...









0 yorum:

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket