Monday, December 21, 2009

beze tarifi

Monday, December 21, 2009


kaymak derdik biz bezeye ve ben cok severdim isirinca agizda erimesi bir baska onceki denemelerimde basarili olamayinca uzun suredir denememistim meger cok kolaymis inanin pastaneden aldiginizdan bezelerden farkli degil hatta daha lezzetli.Isterseniz icine gida boyasi koyup renklendirebilirsiniz yada ceviz yada badem icini en son asamada icine atabilirsiniz.benim tercihim sadeden yana :))

2 yumurta aki
1 cup seker
bir fiske tuz
bir vanilya
mikserrr
yumurta aki tuz ve sekeri derin bir kaba alip mikserle cirpmaya basliyoruz olcu her yumurtaya yarim bardak yada cup seker.tek puf noktasi var mikserle uzun sure cirpmak .bayagi kati oluncaya kadar cirpiyoruz mikseri arada dinlendirerek 10 dk kadar bu islemi yapiyoruz en son vanilyayi atip biraz daha cirpiyoruz kivamin olup olmadigini anlamak icin mikserin uclariyla cizgiler ciizyoruz ayni kaliyorsa olmustur. SIkma torbasina en genis tirtikli ucu takip yagli kagit sardigimiz tepsiye spiral seklinde bir dag yapiyormus gibi distan baslayip ice dogru SIkiyoruz. en tepede bitiriyoruz 250F ta 1saat bekletiyoruz cikarip sogumaya birakiyoruz kurudugunu anlamak icin bir tanesini disari cikarip sogutup tadina bakabilirsiniz olmussa firini kapatip tepsiyi cikarabilirsiniz..afiyet olsun

0 yorum:

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket