Sunday, November 15, 2009

tavuklu patlican sarmasi

Sunday, November 15, 2009



Evinde benim gibi kirmizi et pismeyenlere yada tavugu sevenlere patlicandan vazgecemeyenlere uygun bir tarif :) Kendi uydurdugum bir tarif ama mutlaka bilenler vardir

4 uzun duzgun patlican boyuna ince ince kesiyoruz bol yagda kizarityoruz bir paatlicandan kalinligina gore 4 ,5 ,6 tane cikiyor kizaran patlicanlar kagit havlu uzerine aliyoruz iyice kizartmazsaniz patlican yag ceker
2 tavuk gogsunu haslayip didikliyoruz tuz, karabiber, sumak, ceviz ici koyup karistiriyoruz bir kasikla patlicanin ucuna koyup sariyoruz . derin bir firin kabina diziyoruz. bir kucuk sogani ince ince kiyiyoruz az yagla pembelestirip uzerine 1 kasik domates bir kasik aci biber salcasi koyuyoruz biraz su koyup kivamli bir sos yapiyoruz bu sosu patlicanlarin uzerine gezdirip 400F ta yarim saat pisiriyoruz..

0 yorum:

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket