Friday, November 20, 2009

pide

Friday, November 20, 2009

ramazan pidesini hep ozlerim gecen gun biryerde yiyince aklima geldi evde ekmek yapmak zorunda kalincada boyle bir alternatifi degerlendirdim biz begendik deneyin bakalim siz begenecekmisiniz :)


3,5 bardak un
1+1/4  bardak su
bir yumurta beyazi icine sarisi ustune
bir kasik seker
bir kasik kuru  maya
yarim kasik tuz
bir kasik zeytin yagi

hamuru yogurup dinlendiriyoruz iki katina cikinca hamuru ikiye bolup yagli kagidin ustune yayiyoruz iki pide cikiyor bu hamurla ortayi ince kenarlar daha kalin olacak sekilde yayip bicagin arkasiyla sekil veriyoruz tepsinin ustune aliminyum folyo sarip mayalanmaya birakiyoruz pideler kabarinca ustune yumurtanin sarisini ve corek otunu atip 450F ta pisiriyoruz.

afiyet olsun

1 yorum:

Anonymous said...

cok guzel

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket