Sunday, November 15, 2009

norvec somonu

Sunday, November 15, 2009


Balik deyince akla hamsi gelir ama buda bayagi lezzetli oluyor. bide baligin kokusundan dolayi yapmak istemeyenlere guzel bir alternetif
5 havuc
1 kasik un
1 kasik tereyagi
yarim bardak sut
tuz

5tane havucu rendeleyip az su koyarak hasliyoruz . az tereyagi ve 1 kasik unu kavurup icine yarim bardak sut dokuyoruz haslayip suzdugumuz havuclari icine atip pure yapiyoruz .

1 paket mantar
1 sogan
1 kirmizi biber
1 yesil biber
kekik karabiber tuz
sivi yag

sogani ince ince kiyip sivi yagla soteliyoruz uzerine ince kiyilmis kirmizi ve yesil biberi atip soteliyoruz en son dogranmis mantari atip sotelemeye devam ediyoruz mantar pisince tuz kekik ve karabiberini atiyoruz.

kisi basi dusunurseniz herkese bir parca gelecek sekilde lak yani somon baligi
yagli kagida baligimizi koyuyoruz
uzerine maydanoz yesil sogani ince ince kiyiyoruz limon zeytin yagi karabiber tuz koyup baligi bu karisima buluyoruz daha sonra yagli kagitla paket yapar gibi sarip firin tepsisine diziyoruz 400F ta yarim saat pisiriyoruz .

bulgur pilavi
1 su bardagi kisirlik yada koftelik bulgur
2 su bardagi sicak su
zeytin yagi nane tuz
bulguru sicak suyla kapakli bir kaba alip demlendiriyoruz ardindan sivi yag tuz ve naneyi ekleyip harmanliyoruz .

simdi geldik servise
tabagin en altina havuc puresini koyuyoruz uzerine sotelenmis mantari yerlestiriyoruz onun ustunede finidan cikardigimiz baligi
yaninada bulguru koyuyoruz . yesil salatayla servis yapiyoruz
afiyet olsun
tabakta gozuken diger yesil meze avakado salatasi
1 avakado olgun yumusak olan iyice eziyoruz sarimsakli yogurtla karistiriyoruz hepsi bukadar
afiyet olsun .........

0 yorum:

 
Atölye Sem © 2008. Design by Pocket